Over de auteur

Gerda Hartkamp

Ik kom uit een warm gezin met drie kinderen. Als derde kind geboren in Sneek. Mijn moeder Nederlands-Indisch, geboren op Java, mijn vader een Fries. Mijn vader heeft als marinier dienst gedaan in Nieuw-Guinea, waardoor hij mijn moeders familie goed begreep.

Indische gebruiken zijn me, vaak ongemerkt, met de paplepel ingegoten.

Als kind was ik altijd te vinden in een hoekje met een leesboek. De wereld kon om me heen in elkaar vallen maar ik las onverstoorbaar door. Uit deze tijd stamt mijn liefde voor avonturenboeken. Daarna begon ik met gedichten schrijven, alleen voor mezelf. Waar een ander een dagboek bij hield, schreef ik gedichten.

Verkering kreeg ik met Richard toen ik veertien was, getrouwd op mijn drieëntwintigste. Als moeder van drie geweldige kinderen werd ik jammer genoeg ik al jong weduwe toen ik tweeëndertig was.

Hoewel ik al jaren in mijn hoofd heb een boek te schrijven is het er in mijn drukke leven nooit van gekomen. Pas rond mijn zestigste heb ik de pen ter hand genomen om een echt verhaal te schrijven. Hiermee heb ik een nieuwe passie gevonden. Niet alleen het schrijven, maar ook het doen van onderzoek naar feiten uit het verleden vind ik echt boeiend. Vaak voel ik me een onderzoeksjournalist die uren op zoek is naar gebeurtenissen om te beschrijven.

Ik maak mijn debuut met 'van Fiese klei naar tropenuniform', dat gaat over het leven op het mooie eiland Java en de verschrikkelijke periode tijdens de tweede wereldoorlog in Nederlands-Indië.

 

 

 

 

 

Met dank aan fotografie Joyce de Vries voorhet maken van de bookcover

en Marleen te Vaanholt, van uitgeverij Walking my revolution, voor het vertrouwen.

 

Mijn eerste boek gaat over het drama dat onze familie in Indië is overkomen.  Een beetje nerveus over de reactie van mijn familieleden wachtte ik de eerste druk af. Inmiddels heb ik al vele positieve berichtjes van hen ontvangen.

Wat zou het mooi zijn als dit boek door iedereen, zowel familie als vreemden,  goed ontvangen wordt.

Nu mijn eerste boek naar de drukker gaat, ben ik begonnen aan een volgend boek. 

Op dit moment dit heb ik naast het schrijven nog twee bedrijven, een schoonheidssalon en een Bed&Breakfast. Beide bedrijven run ik met veel passie. Een boek schrijven neemt hierdoor meer tijd, maar ik doe het met een enorme gedrevenheid.